Uw logo in neon? Dat wil toch iedereen!

De productie van neonglas is handwerk. Iedere bocht wordt op maat gemaakt, door een glasbuis boven een brander te verhitten en te verbuigen. Nagenoeg iedere vorm is mogelijk. Neonbuizen hebben een maximale doorsnede van 25 mm. De techniek van het glasblazen leert men beheersen door jarenlange oefening.

In Nederland zijn circa vijftien neonglasblazers actief. Sinds 1965 heeft Bas Neon een eigen glasblazerij, waarin twee ervaren glasblazers werken. De neonglasblazerij beschikt over een breed gamma aan glassoorten en kleurpoeders waarmee nagenoeg iedere kleur gerealiseerd kan worden. Een goed geproduceerde én goed geïnstalleerde neon kan enige tientallen jaren probleemloos functioneren!

onze werkwijze

Neon blazen zit bij ons in hart en nieren sinds 1945. 
Neon wordt bij ons volledig in house geblazen, hierdoor kunnen wij een korte levertijd hanteren met een oog op kwaliteit.

Elk logo kunnen wij realiseren. Kleur, grote, vormen. Alles is mogelijk bij Basneon!

Hoe werkt neon?

Het licht van neon wordt veroorzaakt door een gasontlading in een buis gevuld met neongas. Door het creëren van een hoge spanning tussen de uiteinden van de neonbuis ontstaat de gasontlading. Deze gasontlading brengt de elektroden van het gas naar een hoger energieniveau.

Waardoor er schitterend licht ontstaat wat er bekend is in America!

Onze neon verlichting projecten

interesse?

Vraag gratis een vrijblijvende offerte aan en wij proberen binnen 1 werkdag contact met u op te nemen.